Fondata in anul 1858 de Lorenzo Rubelli, compania este unica in domeniul sau de activitate, fiind capabila sa creeze tesuturi din orice tip de materiale, folosind atat metode traditionale cat si tehnologii de ultima ora, atat in etapa de proiectare cat si in productie.

In Italia este recunoscuta ca fiind numarul 1 in industria creatorilor de textile pentru design interior, de asemenea Rubelli este considerata ca fiind in top 3-4 pe plan mondial.

Dezvoltarea produselor se realizeaza in intregime la Venice Design Studio, unde un grup restrans de artisti, designeri si stilisti isi transpun ideile in tesaturi pentru decoratiuni interioare cu ajutorul computerului de ultima generatie CAM/CAD, dar si folosind ca sursa de cercetare imensa arhiva de materiale istorice cu peste 5000 de piese care dateaza de la sfarsitul sec. XV si pana la jumatatea secolului XX, producand astfel materiale pentru resedinte istorice, muzee, ambasade si institutii culturale din toate colturile lumii.

Colectia Rubelli 2009 se bazeaza pe o cercetare profunda, utilizand tehnologii avangardiste atat pentru analizarea productiei speciale si a tehnicilor de finisare cat si pentru dezvoltarea unor produse finite, exclusiviste.

Acest lucru a condus la o serie de procese inovative cum ar fi tehnica de imprimare in relief, de insertie a aplicatiilor din plastic sau a aderarii electrostatice de fire scurte pe matase, fara a fi lasate deoparte nici procedeele stravechi, mestesugaresti cum ar fi procedeul de insertie a unor aplicatii din material diferit, vopsirea manuala a firelor si obtinerea crepe-ului de matase.

Lecce este un oras distins si aristocratic, cu viata spirituala si intelectuala, expresie a unei sofisticari dobandite in urma a secole intregi de istorie.

 

Impresia lasata de vizionarea noii colectii Bises Novitr, avand orasul Lecce ca fundal, este aceea ca spiritul si frumusetea mediteraneana sunt surprinse ca din mers, strabatand la pas orasul.

Paleta coloristica se bazeaza pe toate tonurile de alb: ale nisipului de pe plajele din Ostuni, ale zidurilor din blocuri de piatra, ale rocilor calcaroase asemanatoare cu marmura din Lecce, dar si a realizarilor arhitectonice stralucitoare raspandite in intreg orasul.

Ea mai include insa si culorile calde ale lamaii si pamantului (regasite in tesaturile din celuloza presata la umed), tonurile proaspete de roz si rosu aprins ale mugurilor de bougainvillea si nuantele schimbatoare ale cerului si apei.

Nimic nu este in exces deoarece locurile au o istorie extraordinar de bogata care a facut ca cele mai diverse stiluri si traditii sa fuzioneze si sa se amestece pentru a produce simtul actual pentru armonia perfecta si formele curate.
 

Lisio reda splendoarea artei materialelor textile de la “Marele Secol” pana la "Evul Iluminarii".

Cu o paleta coloristica sofisticata, compusa din tonuri de auriu si argintiu, imprimeurile sale bogate si opulente alterneaza cu cele de o eleganta discreta, aproape neoclasica.

Toate jaloanele esentiale din epoca de aur a matasii sunt reinviate in colectia 2009: mari campuri cu flori si verdeata, tipice barocului, cu decoratii in stil clasic cu influenta chineza si exotica; catifea brodata cu fir metalic auriu si argintiu in model tip Berain, catifea cu modele in relief in care florile si frunzele multicolore se grupeaza vibrant impreuna, in benzi serpuitoare, matase cu o multitudine de lalele si garoafe elegante si lampas-uri intr-o varietate sofisticata de flori multicolore si crengute sinuoase.